Filmtips i November & Riktig Vinter!

By | November 14, 2016

Hej!

Jag vet att jag pratade lite om hösten och vintern i mitt förra inlägg, men det här börjar ju nästan bli komiskt. I Stockholm har vi nämligen haft upp till 40 cm snö de senaste dagarna, och allt kom på en gång! Kan tänka mig att många av de snörädda stockholmarna fick sig en liten chock, haha. Har jag sett några bra filmer så här på sista tiden då? Faktiskt inte så många, men kan tipsa om en riktigt bra jag såg häromdagen!

Marvels “Doctor Strange” känner du säkert till om du är en riktig serietidningsnörd som mig själv. Nu har han dykt upp i lite mer kommersiella sammanhang; i och med filmen (med samma namn) som gick upp på bio nyligen. Filmen följer den väldigt talangfulla hjärnkirurgen Doktor Stephen Strange, som efter det att han har varit med om en tragisk bilolycka; måste lägga sitt ego åt sidan och börjar upptäcka en värld i ett parallellt universum, som speglar lite vad som kanske händer när man lämnar denna värld för att ge sig av till den nästa, efter döden.

Eftersom vår gode doktor på grund av sin olycka, mister förmågan att kunna utföra mer precisa kirurgiska ingrepp, ger han sig in i mysticismen och upptäcker där helt nya världar.

november

Detta är den 14 filmen i serien som är med i MCU eller Marvels Cinematic Universe, som det kallas i folkmun. Då många påstår att DC halkat efter med filmer som Batman v Superman (Som jag för övrigt älskade), och Suicide Squad – så börjar det nästan bli smått löjligt hur mycket spö DC Comics får av Marvel i nuläget.

Doctor Strange är nämligen ännu en strålande rulle i Marvels bibliotek av superhjälte-filmer. Filmen är väldigt visuellt innovativ och erbjuder grymma skådisar och en regissör, som verkligen lyckas axla denna film. Benedict Cumberbatch spelar såklart doktorn själv, och jag tycker han borde känna Oscarsvibbar för den här rollen. Scott Derrickson som regisserar, visar tydligt att han har kollat på Christopher Nolans “Inception” fler än en gång, men han lyckas aldrig bli tråkig i sitt filmspråk, och allt känns mer eller mindre “logiskt”, från början till slut.

Vi hörs i Dec! / Ben