Vikbara smartphone-skärm från Samsung

By | January 15, 2018

Alla har hört åtminstone en liten bit av information om den nya vikbara smartphoneskärmen från Samsung, som beräknas lanseras inom en inte allt för avlägsen framtid – företaget har nämligen förväntats lansera en hopfällbar smartphone i flera år nu. Enligt de senaste rapporterna kan vi faktiskt se slutprodukten i december eller början av 2019.

Fungerande prototyper finns redan

Prototyperna existerar redan och det sydkoreanska företaget har visat upp dem för en utvald grupp kunder vid CES 2018. Tidigare rykten har redan hintat om att Samsung fällbara smartphone har en 7,3-tums skärm. Nyare rapporter tyder på att Samsung har två fungerande prototyper klara; där båda är 7,3-tums skärmar –  men en av dem viks inåt medan den andra viks utåt.

samsung

Plånboksdesign?

Det är lätt att föreställa sig en Samsung-hopfällbar smartphone med skärmen på insidan, men att se en som viks utåt känns lite svårare att föreställa sig. Med detta sagt kan det visa sig vara en väldigt intressant enhet; och även om Samsungs vikta smartphone är stängd, kan användaren få tillgång till två separata skärmar. När den öppnas skulle skärmen bara bli större och när den viks inåt skulle handenheten troligen se ut som en plånbok, utan synlig skärm.

Måste klara visst slitage

Även om detta skulle vara den första Samsung-hopfällbara smarttelefonen, är denna typ av skärmar inte jättestabila. Nyligen lanserade LG en 65-tums TV-skärm användare kunde vikas som en tidning. Enligt rapporter bör den Samsungs vikbara smartphone kunna klara upp till 200.000 viknings-cykler. Problemet med den outfolding-modellen; är att skärmen alltid utsätts för olyckor och normalt slitage.

Förvänta er en produkt om ca ett år

Det betyder att den här typen av vikbara skärmar måste vara ännu mer hållbara än de som fälls inåt; och det det är förmodligen därför som Samsung först producerar enheter som viks inåt, inte utåt – i första hand.

Vi har väntat länge på Samsungs vikningsbarabara smartphone och nu verkar det som om vi snart kommer att få se den. Självklart är det fortfarande omkring ett år kvar tills vi får se något som kan föreställa en riktig produkt; men då kommer vi äntligen att få se vad Samsung har att erbjuda. Samsungs vikningsbara smartphone kommer att vara en premium-enhet, som definitivt kommmer ha en premium prislapp.