Spelklassiker som fyller 20 år!

By | March 15, 2018

Klassikern Half-Life är nästan 20 år gammalt, men Valve gör fortfarande finjusteringar på PC-klassikern. En patch finns nu på Steam som fixar en handfull med buggar. Det är första gången som utvecklaren har uppdaterat den klassiska förstapersons-skutaren på fyra år . Med detta sagt – här kommer 4 andra spelklassiker som fyller tjugo i år!

Pokémon Red & Blue

Pokémon har blivit integrerat i vår kultur. Efter att ha släppts 1996 i Japan släpptes de första Game Boy-spelen i Pokémon-serien i Nordamerika 1998 – och resten är historia. Numera är alla medvetna om Pokémon och det är nu mer poppis än någonsin (mycket tack vare Pokémon GO). Är du redo att gå på Pokémonjakt och fånga dem alla?

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Beskrivet som “decenniets bästa spel” av spelsajten IGN är jag inte säker på om det finns ett annat sätt att beskriva Zelda:Oot bättre. Ocarina of Time har blivit ett av de mest, (om inte det mest), populära Zeldat någonsin; och det har dessutom blivit av de mest framgångsrika spelklassiker någonsin, som definitivt givit upphov till Links karriär – som nu anses vara en av de mest kända tv-spels karaktärerna i världen. Zeldas framgång fortsätter och nådde nyligen sin nya topp med Zelda: Breath of the Wild på Nintendo Switch.

zelda

Baldur’s Gate

Ett fantasy-rollspel som skapats med hjälp av Dungeons and Dragons-regler. Skapa din egen karaktär och resa genom de glömda världarnas kungariken. Sök efter svaret på ditt förflutna och bilda en grupp äventyrare som följer med dig på resans gång. Baldur’s gate är ett klassiskt rollspel och ett riktigt beroendeframkallande äventyr. Dess framgång ledde till slut att utvecklaren Black Isle Studios skapade en förlängning av spelet; Tales of the Sword Coast, samt en andra upplaga: Baldur’s Gate II: Shadow of Amn & Throne of Bhaal. Spelet har nyligen fått en Remaster.

Resident Evil 2

Ett av de mest underhållande spelet någonsin, sade recensenten Ryan Mac Donald på spelsajten Gamespot. Mer än ett spel har Capcom här skapat en helt otrolig upplevelse vilket förblir ett av de bästa skräckspelen någonsin. Om du har möjlighet att prova denna klassiker, rekommenderar jag det starkt. Det blev dessutom klart att en fullfjädrad Remake är under utveckling, som ska släppas lagom till spelets 20års-jubileum .